SISTERNA​

יצרנית מוצרי סוכרוז אסטר מיפן – פטנט רשום.

סוכרוז אסטר כולל קבוצה של חומרים המיוצרים מחיבור של סוכר (סוכרוז) וחומצות שומן. 

לסוכרוז אסטר מגוון של תכונות פונקציונליות למוצרי מזון וקוסמטיקה: 

  • אמולסיה:
    משמש לאמולסיות של שמן במים או מים בשמן; טיפות השמן קטנות יותר ביחס לכל חומר מתחלב אחר, תופעה המעניקה יציבות לאמולסיה.
    סוכרוז אסטר מסיס במים בעוד 95% מכל האמולסיפיירים הקיימים מסיסים רק בשמן.
     
  • אינטראקציה עם חלבון:
    סוכרוז אסטר מגן על סוגי חלבונים שונים מפני קואגולציה בתנאים משתנים של חומציות וחימום. לדוגמא בתחליפי חלב כגון משקאות שקדים, או שמנות לבישול. כמו כן מגיב עם גלוטן ומשפר אלסטיות, רכות ונפח.
     
  • אינטראקציה עם עמילנים:
    באפיה, סוכרוז אסטר מעלה את טמפרטורת הג'לטיניזציה של העמילוז. כתוצאה מכך, נפח המאפה גדל ותהליך הרטרוגרדציה מואט, יתרון השומר על טריות מוצרי המאפה ומאריך את משך חיי המדף.
     
  • מניעת קריסטליזציה של סוכר בציפויי דרג'ה:
    סוכרוז אסטר מונע יצירת קריסטלים גדולים של סוכר. הציפויים המכילים סוכרוז אסטר לבנים יותר, אינם מכילים טיטניום דיאוקסיד, ואינם נסדקים.
    דוגמאות ניתן למצוא בציפויים קשים (דוגמת 'מנטוס'), פונדנט/אייסינג וסוכריות טופי. שימוש מוכר נוסף הינו בביסקוויטים.
     
  • אווריריות:
    סוכרוז אסטר מסייע במניעת קריסה של מוצרים מוקצפים (גלידות, קצפות צמחיות ומוס) ובשמירה על נפחיות ללא שינוי לאורך חיי המדף. שימוש בתכונה זו מוכרת גם בשמירת אוריריות של בלילות לאפיה (עוגות בחושות) ובמילויים אווריריים לאפיה.
     
  • הפחתת דביקות:
    יתרון בולט עבור מוצרי מזון כדוגמת ממתקים, פאג', טופי וחטיפי גרנולה. סוכרוז אסטר מסייע בהפעלת טיפות שמן כחומרי סיכה ובכך מפחית את תחושת הדביקות לשיניים ומפחית את הצמדות האריזה וציוד הייצור הבאים במגע עם דברי המתיקה.
     
  • תכונות אנטימיקרוביאליות:
    סוכרוז אסטר מונע את גדילתם של חיידקי גראם חיוביים במוצרי מזון ומסייע בשימורם.
     
  • בקוסמטיקה קיים שימוש נרחב בסוכרוז אסטר לקרמים ותחליבים, מוסים, GEL TO MILK, סבון רחצה, שמפו, איפור, מגבונים, ועוד. יתרונו של הסוכרוז אסטר בתחום הקוסמטיקה נובע מתכונותיו הפונקציונליות הרבות ומהיותו חומר מתחלב בעל אישור ECOCERT.

 

https://www.sisterna.com